Zdrowa dieta

Zdrowe odżywianie nie jest Twoją mocną stroną? Dołącz do dyskusji - tutaj dzielimy się wiedzą, motywujemy, polecamy i rozmawiamy o diecie.
Awatar użytkownika
Strzezymira

Zdrowa dieta

Post autor: Strzezymira »

Postanowiłam w końcu zadbać nieco o swoją dietę. Wiadomo, że zdrowie zaczyna się głównie od tego co jemy, dlatego warto zwracać uwagę na to, co wrzucamy do garnka. Zaczęłam jeść więcej warzyw i owoców, szczególnie tych sezonowych, wiadomo, że to jest podstawa. Powoli ograniczam też ilość zjadanego mięsa, na korzyść ryb, ale też wprowadziłam suplementację - witamina d3 w kroplach to obowiązek.
lukrecjaa

Re: Zdrowa dieta

Post autor: lukrecjaa »

To mi od długiego czasu chodzi po głowie dieta pudełkowa Częstochowa i chyba ja postawię właśnie na takie rozwiązanie. Wówczas nie będę musiała myśleć o gotowaniu itd. Będę miała wszystko podane na tacy - każdego dnia. I w dodatku taka dieta będzie odpowiednio dopasowana do mnie kalorycznie itd.
gienka

Re: Zdrowa dieta

Post autor: gienka »

Trzeba tez znać swoje zapotrzebowanie kaloryczne,zeby wiedziec ile mozna zjesc :) https://odchudzanie.medicover.pl/tabela ... produktow/ taka tabelka kalorii jest bardzo pomocna w przygotowywaniu posiłków :) mozna sobie wszystko elegancko poobliczać :)
ODPOWIEDZ