Ekologiczny dom

Lubisz projektować wnętrza? Nie masz pomysłu na aranżację jakiegoś wnętrza? Borykasz się z nieuporządkowanym ogrodem? Mamy dla Ciebie dużą porcję inspiracji, informacji i porad.
Awatar użytkownika
Zyta-78

Ekologiczny dom

Post autor: Zyta-78 »

Cześć! Bardzo dużo mówi się teraz o ekologii, szkodliwości plastiku i tym podobnych aspektach, więc i ja zdecydowałam się nieco zmodyfikować mój tryb życia. Zastanawiam się, jakie zasady mogłabym wprowadzić w moim domu, żeby żyć bardziej ekologicznie. Zainwestowałam już w naturalne środki czystości, segreguję śmieci, unikam plastiku. Macie jakieś inne pomysły?
kryśka

Re: Ekologiczny dom

Post autor: kryśka »

Również zamawiam naturalne środki czystości, a do mycia naczyń kupuję płyn dostępny w https://sklepinco.pl/marka/ludwik-ekologiczny/ . Zmiana jest dosyć duża, ponieważ ma on naprawdę delikatny skład, więc nawet nie wysusza skóry moich dłoni w trakcie mycia
Fidża

Re: Ekologiczny dom

Post autor: Fidża »

też mi sie marzy taki w pełni ekologiczny dom, z pompą ciepła, fotowoltaika itd. Na budowę od zera na pewno się nie zdecydujemy ale wiem, ze są deweloperzy, którzy stawiają takie osiedla. Poczytajcie sobie na przykład o inwestycji Woodland Houses, która powstaje pod Warszawą. Już sama lokalizacja w środku lasu robi wrażenie :)
ODPOWIEDZ