Piaskowiec na elewację
Lubisz projektować wnętrza? Nie masz pomysłu na aranżację jakiegoś wnętrza? Borykasz się z nieuporządkowanym ogrodem? Mamy dla Ciebie dużą porcję inspiracji, informacji i porad.
- bartłomiej-61
Piaskowiec na elewację
Post autor: bartłomiej-61 »
Witam. Co sądzicie o wykończeniu elewacji domu piaskowcem? Żona uparła się na ten kamień, ale w sumie mnie też się podoba.
- kunegunda88
Re: Piaskowiec na elewację
Post autor: kunegunda88 »
Ja od razu wiedziałam, że elewacja mojego domu będzie uwieńczona piaskowcem, bo fantastycznie to wygląda Jeśli byłbyś zainteresowany, to swoje płyty zamawiałam z firmy Kamieniarstwo Pawlik. Mają świetnej jakości kamień w przystępnej cenie.
- jolka2
Kamień to kamień, ale i cena jaka. Mi udało się znaleźć doskonałą alternatywę. Płytki elewacyjne, które do złudzenia przypominają łupany kamień. Do tego jakościowo super, to materiał na długie lata. Nie ma konieczności częstego odświeżania.
- jolka2
manny pisze: ↑03 wrz 2020, 10:29 A co to są za płytki chciałbym spytać, z jakiej firmy?
Dokładnie są to płytki elewacyjne o nazwie Piano, firma Joniec. Szczerze polecam za jakość i to jak się prezentują. Zrobić raz a dobrze, potem ma się spokój przynajmniej.
Post autor: pegaś »
Można dzisiaj dobierać kolory elewacji, jakie się tylko chce. Zdecydowanie też tutaj https://decorsystem.pl/fasety-elewacyjne,c212.html można spojrzeć na fasety elewacyjne. Właśnie takie ozdobienie budynku wygląda elegancko. Podczas takiego remontu trzeba decydować się na dobrej jakości materiały.
Post autor: Konował »
Drogi materiał. I piaskowiec zmienia z czasem kolor. Trzeba o niego dbać, czyścic i impregnować. Też o tym myśleliśmy. Do tego same koszty położenia są wysokie. Jeżeli szukamy kogoś, kto sie na tym dobrze zna i zrobi to dobrze. Poszliśmy trochę w inną stronę. Mamy Haaksbergen od elastolith. Całkiem ciekawa konstrukcja płytek prosto z Holandii. Bardzo trwała.