Dobre regionalne jedzenie w Zakopanem
Znajdziesz tu wszystko to, na co nie było miejsca w pozostałych kategoriach.
- dorotija
Dobre regionalne jedzenie w Zakopanem
Hej wszystkim Bywacie czasem w Zakopanem ? A może jest na forum ktoś z okolicy ? Niebawem wyjeżdżam tam na kilka dni i zastanawiam się gdzie tu się wybrać na dobre regionalne jedzonko ? Polecicie jakieś sprawdzone knajpki czy restauracje ? Z góry dzięki
- albina
Re: Dobre regionalne jedzenie w Zakopanem
w Zakopanem co prawda nie mieszkam ale bywam regularnie także co nieco wiem Jak chcesz zjeść dobrą kwaśnicę czy kotleta bacowskiego to wybierz się na Gubałówkę, tam jest taka restauracja Tarasy Gubałówka smacznie a do tego niedrogo
- dorotija
oo dziękuje slicznie za tak szybką odpowiedz. Kwaśnica brzmi mega także na pewno skorzystam. A mają tam jakieś menu dla dzieci ? Bo wątpię, że mój 6latek się skusi na taką zupkę
- albina
no pewnie, ze mają są na takie okoliczności przygotowani Mają też świetną pizzę ( lepszej w Zakopanem nie jadłam nigdzie). Lokal ogólnie bardzo przyjemny,m obsługa sympatyczna. Na mnie i tak zawsze największe wrażenie robią te widoki rozciągające się z tarasu ehhhh
- dorotija
no i piszę już po powrocie - było super! Pogoda dopisała, jedzenie jak się okazało też strzał w 10 planowałam jedną wizytę w tej restauracji na Gubałówce a skończyło się na 3 czy 4 wizytach. Pizza faktycznie wymiata!
- dorotija
tak, udało się na szczęście i powiem Ci, że już powoli planujemy kolejny wypad i tez na pewno jeszcze raz wjedziemy na Gubałówkę na pyszny obiad! szampańskiej zabawy dziś życzę
- mewka
Temat idealny dla mnie. Mamy w planach pojechać do Zakopanego w tegoroczne wakacje w połowie sierpnia. Nocleg już zarezerwowaliśmy w apartamencie JLS https://www.zakopaneapartamenty24.eu/. Wydaje mi się, że dla rodziny to lepsza opcja niż nocleg w hotelu. Będziemy się czuć jak w domu. Tak zachwalacie tą restaurację, że na pewno się tam wybierzemy. Mówicie, że widoki piękne?