Dobre regionalne jedzenie w Zakopanem

Znajdziesz tu wszystko to, na co nie było miejsca w pozostałych kategoriach.
Awatar użytkownika
dorotija

Dobre regionalne jedzenie w Zakopanem

Post autor: dorotija »

Hej wszystkim :) Bywacie czasem w Zakopanem ? A może jest na forum ktoś z okolicy ? Niebawem wyjeżdżam tam na kilka dni i zastanawiam się gdzie tu się wybrać na dobre regionalne jedzonko ? Polecicie jakieś sprawdzone knajpki czy restauracje ? Z góry dzięki :)
Awatar użytkownika
albina

Re: Dobre regionalne jedzenie w Zakopanem

Post autor: albina »

w Zakopanem co prawda nie mieszkam ale bywam regularnie także co nieco wiem :) Jak chcesz zjeść dobrą kwaśnicę czy kotleta bacowskiego to wybierz się na Gubałówkę, tam jest taka restauracja Tarasy Gubałówka :) smacznie a do tego niedrogo :)
Awatar użytkownika
dorotija

oo dziękuje slicznie za tak szybką odpowiedz. Kwaśnica brzmi mega także na pewno skorzystam. A mają tam jakieś menu dla dzieci ? Bo wątpię, że mój 6latek się skusi na taką zupkę :)
Awatar użytkownika
albina

no pewnie, ze mają są na takie okoliczności przygotowani :) Mają też świetną pizzę ( lepszej w Zakopanem nie jadłam nigdzie). Lokal ogólnie bardzo przyjemny,m obsługa sympatyczna. Na mnie i tak zawsze największe wrażenie robią te widoki rozciągające się z tarasu ehhhh :)
Awatar użytkownika
dorotija

no i piszę już po powrocie - było super! Pogoda dopisała, jedzenie jak się okazało też strzał w 10 :) planowałam jedną wizytę w tej restauracji na Gubałówce a skończyło się na 3 czy 4 wizytach. Pizza faktycznie wymiata!
Awatar użytkownika
albina

dorotija no to ekstra! Fajnie, ze Ci smakowało i że jesteście zadowoleni. Mam nadzieje, ze udało się odpocząć :)
Awatar użytkownika
dorotija

tak, udało się na szczęście i powiem Ci, że już powoli planujemy kolejny wypad :) i tez na pewno jeszcze raz wjedziemy na Gubałówkę na pyszny obiad! :) szampańskiej zabawy dziś życzę :)
Awatar użytkownika
mewka

Post autor: mewka »

Temat idealny dla mnie. Mamy w planach pojechać do Zakopanego w tegoroczne wakacje w połowie sierpnia. Nocleg już zarezerwowaliśmy w apartamencie JLS https://www.zakopaneapartamenty24.eu/. Wydaje mi się, że dla rodziny to lepsza opcja niż nocleg w hotelu. Będziemy się czuć jak w domu. Tak zachwalacie tą restaurację, że na pewno się tam wybierzemy. Mówicie, że widoki piękne?
ODPOWIEDZ