Materiały edukacyjne dla szkół

Znajdziesz tu wszystko to, na co nie było miejsca w pozostałych kategoriach.
Awatar użytkownika
Sara1995

Materiały edukacyjne dla szkół

Post autor: Sara1995 »

Cześć! Są tu jacyś nauczyciele? :) Skąd zazwyczaj zamawiacie materiały edukacyjne? Mnie niedawno wpadły w oko pomoce od firmy IGOM. Może ktoś z was o nich słyszał? Wydają się o wiele ciekawsze od standardowych materiałów dydaktycznych.
Awatar użytkownika
Emir_61

Re: Materiały edukacyjne dla szkół

Post autor: Emir_61 »

Bo są o wiele ciekawsze, a do tego nowoczesne i praktyczne. Dawno nie widziałem, żeby dzieci tak bardzo angażowały się w zajęcia, a wszystko to za sprawą audiobooka Antosia uczy i ostrzega od firmy IGOM. Kupiliśmy go niedawno, a już robi furorę wśród uczniów. Serdecznie polecam.
Awatar użytkownika
Zuzia

Post autor: Zuzia »

Jeśli chodzi o wyposażenie do szkoły, to na pewno w każdej szkole przydatne okażą się tablice kredowe do pisania i powieszenia na ścianie. Ja ostatnio widziałam całkiem spory asortyment takich tablic w niewygórowanych, konkurencyjnych cenach w sklepie internetowym https://tablice-magnetyczne.com/tablice-kredowe.html. Jak widać można tam je zamówić bez wychodzenia z domu, co moim zdaniem jest bardzo wygodnym rozwiązaniem :)
Adrianna W.

Post autor: Adrianna W. »

Materiały to jedno, ale moim zdaniem (jestem nauczycielką od ponad 10 lat) bardzo ważne jest, aby stale rozbudowywać swój warsztat pracy. Sposobów jest wiele, począwszy od własnej kreatywności, po studia podyplomowe czy specjalne szkolenia i kursy, przygotowywane z myślą o pedagogach i pracownikach oświaty. Tego typu ofertę można znaleźć m.in. tu https://ecrklex.pl/. Ośrodek doskonalenia nauczycieli, to nowe możliwości, które tchną w pracę nieco świeżości i nowoczesności. To także możliwość, aby byc na bieżąco z tak szybko zmieniającymi się zmianami prawnymi.
ODPOWIEDZ