Opinie o karmach dla psów z firmy primex

Znajdziesz tu wszystko to, na co nie było miejsca w pozostałych kategoriach.
Awatar użytkownika
albina

Opinie o karmach dla psów z firmy primex

Post autor: albina »

Witam wszystkich :) Pytanie kieruję przede wszystkim do właścicieli psów, które są na diecie barfowej. Czy macie jakiekolwiek doświadczenia związane z karmami firmy Primex? Warto je kupować ?
Awatar użytkownika
dorotija

Re: Opinie o karmach dla psów z firmy primex

Post autor: dorotija »

mam psa ale szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam ani o tych karmach ani nawet o tej diecie barfowej. O co w tym chodzi ? możesz bliżej nakreślić temat ?
Awatar użytkownika
albina

tak w dużym skrócie to polega to na tym, ze podajesz psu tylko i wyłacznie pokarmy, na które składa się surowe, nieprzetworzone w żaden sposób mięso. To taki sposób naśladowania żywienia ich dzikich przodków. Temat warto zgłębić bo jak się okazuje taka dieta niesie ze sobą mnóstwo pozytywnych skutków.

korne meble
Awatar użytkownika
dorotija

Post autor: dorotija »

na pewno poczytam bo sama jestem ciekawa jak to się sprawdza w praktyce. Ty akurat pytasz o karmy konkretnej firmy ale teoretycznie można zwyczajnie iść do mięsnego i tam coś kupić i podać psu, tak ?
Awatar użytkownika
zarazaa

Post autor: zarazaa »

tak teoretycznie masz rację ale ja uważam, ze podawanie takich gotowych karm i to jeszcze tak renomowanych firm jak Primex jest zwyczajnie i bardziej bezpieczne i bardziej wygodne :)
Awatar użytkownika
albina

zarazaa pisze: 08 paź 2019, 15:04 tak teoretycznie masz rację ale ja uważam, ze podawanie takich gotowych karm i to jeszcze tak renomowanych firm jak Primex jest zwyczajnie i bardziej bezpieczne i bardziej wygodne :)
oo to rozumiem, ze Ty kupujesz te karmy barf original ? Jak się sprawdzają ?

herbaty na przeczyszczenie
Awatar użytkownika
zarazaa

tak kupuje juz od mniej więcej pół roku. Jestem zachwycona bo widzę, że mój do tej pory dość ospały mops nabrał energii i jest bardziej radosnym i żywiołowym psiakiem. Wyniki badań krwi też się bardzo poprawiły także dieta działa jak trzeba :)

skodex olsztyn opinie
Awatar użytkownika
albina

no i własnie na tym mi też najbardziej zależy. Gdzie kupujesz te karmy ? bo chyba w żadnych sklepach zoologicznych ich póki co nie ma ?
Awatar użytkownika
zarazaa

ja je kupuje w gabinecie weterynaryjnym w okolicy. Są sprzedawane w formie zamrożonej bo w innym wypadku takie surowe mięso zwyczajnie szybko by się popsuło :)

gry nindza za darmo
Awatar użytkownika
albina

aaa no i teraz ma to sens bo wcześniej się własnie zastanawiałam jak oni utrzymują takie mięso w świeżości tak długo bez żadnych konserwantów itd :) No nic trzeba się zaopatrzyć w kilka opakowań i startować :)
Awatar użytkownika
zarazaa

poszukaj jakiegoś gabinetu weterynaryjnego w okolicy, gdzie te karmy są dostępne :) na ich stronie jest aktualny spis takich miejsc. I daj znać jak tam wrażenia, jak już je zaserwujesz :)
Awatar użytkownika
albina

znalazłam gabinet gdzie sprzedają te karmy blisko mojej pracy,. dobrze ze dojezdzam autem to z dowozem zapasow do domu nie ma też problemów. Od kilku dni psiak jest na tej diecie i póki co idzie gładko :)

system vegas
Awatar użytkownika
zarazaa

I tak już zostanie spokojnie :) ważne, że mu smakuje :) mam nadzieje, ze masz wystarczająco duży zamrażalnik na przechowywanie zapasów :)
ODPOWIEDZ