Uzależnienie

Znajdziesz tu wszystko to, na co nie było miejsca w pozostałych kategoriach.
Awatar użytkownika
Ogrodniczka

Uzależnienie

Post autor: Ogrodniczka »

Mam w rodzinie alkoholika. Nie jest to jeszcze tak poważny problem jak się nie raz słyszy w mediach, ale boje się, że będzie jeszcze gorzej. Zastanawiam się nad tym jak się z tym uporać. Myślicie, że wizyta w takiej poradni http://poradniasalomon.com.pl/cennik/ będzie dobrym pomysłem? Pomagają tu właśnie w walce z uzależnieniami. Jednak jak przekonać osobę uzależnioną do podjęcia tego kroku?
Awatar użytkownika
smerfuś

Re: Uzależnienie

Post autor: smerfuś »

Nie ważne w jakim stadium uzależnienia się znajduje dana osoba, ważne by zacząć działać jak tylko zauważysz dany problem. Bo czym prędzej zareagujesz tym szybciej uda się z tego uzależnienia wyjść. Oczywiście, że najlepszym sposobem jest udać się do jakiegoś specjalisty który uświadomi powagę danej sytuacji. Słyszałam, że w Ośrodku terapii Wiosenna można nawet indywidualnie chodzić na terapię. Także przekonaj tę osobę aby udała się wraz z Tobą do tego ośrodka i zapewnij ją że pomożesz jej wyjść z tego uzależnienia
Awatar użytkownika
discover

Post autor: discover »

Tak, należy działać, dlatego my mamie postawiliśmy jasny warunek - w Rankingu Ośrodków Terapii szuka miejsca, w którym jej pomogą, albo ląduje pod mostem. Naprawdę, ciężko mi się o tym mówi, pisze, ale ona po prostu woli zapijać weekendy. Niszczy jedyny czas, kiedy możemy odpocząć, pobyć rodziną tak naprawdę. Boję się, że nie pójdzie się leczyć.
Awatar użytkownika
jusina

Post autor: jusina »

Hejka. Czy ktos może miał taki przypadek że osoba która nadużywała alkoholu poddała się leczeniu ? Jesli tak to w jakim ośrodku przebywała ? Bo ja szukam dla brata ośrodka i póki co znalazłam ten ośrodek terapii Forest. Na szczęście brat opamiętał się i wyraził nawet zgodę na leczenie, ale żeby mógł pojechac to muszę znaleźć dla niego dobry ośrodek.
Awatar użytkownika
Olka

Post autor: Olka »

Ja moge polecić psychologów z prywatnej kliniki w Nowym Modlinie Prywatna klinika Medox http://medox.org.pl/ już od wielu lat z sukcesem pomaga osobom w potrzebie. Warto sie do nich wybrac i dać sobie pomóc
Caćko

Post autor: Caćko »

Uzależnienie to bardzo poważny problem. Bo jednak sami na pewno nie poradzimy sobie z wyjściem z danego nałogu. Dlatego też w takim przypadku warto zgłosić się do ośrodka Mental Relax w którym to możemy liczyć na pełen komfort i profesjonalizm jeśli chodzi o pomoc w wychodzeniu z danego uzależnienia. W dodatku tutaj terapię dobiera się pod konkretnego pacjenta i jego problemy.
Żuraw

Post autor: Żuraw »

Nałogi są bardzo wyniszczające. Wszystkie nałogi. Ja potrzebowałam wsparcia psychicznego przy rzucaniu palenia bo bez tego ciężko. Tabletki to rozwiązanie na chwilę ja skorzystałam z filmów pomagających rzucić palenie na stronie https://www.reset33.pl/ trochę trwało przebrnięcie przez filmy, do tego czas na analizę, ale mam wrażenie że zajęłam się problemem od źródła a nie tylko zaleczam go tabletkami
benzuś

Post autor: benzuś »

Uzależnienie to bardzo poważna choroba. Bo tak właśnie możemy powiedzieć o wszelkiego typu uzależnieniach. Dlatego też zamierzam poszukać jakiegoś dobrego i sprawdzonego ośrodka leczenia uzależnień. I tak też natrafiłam na ośrodek Nefo. Jest to miejsce w którym to uda nam się znaleźć bardzo dobrych i fachowych specjalistów z pomocą których to na pewno uda nam się wyjść z danego nałogu.
ODPOWIEDZ