Jak zoptymalizować koszty energii elektrycznej?
Radzimy, rozwiązujemy zagwozdki i problemy, zbieramy opinie.
- Samson_76
Jak zoptymalizować koszty energii elektrycznej?
Z roku na rok zauważam, że ponoszę coraz większe koszty na rzecz energii elektrycznej. Zastanawiam się czy nie jest to spowodowane tym, że nie mam odpowiedniego dystrybutora i taryfy. Mieliście kiedyś podobny problem?
- polianna
Re: Jak zoptymalizować koszty energii elektrycznej?
Tak, też borykałam się z podobnym problemem w swojej firmie. Ale wtedy skorzystaliśmy z usług doradztwa energetycznego i to pomogło. Udało nam się wybrać odpowiednią taryfę i dzięki temu koszt prądu był mniejszy.
- odon-87
Również myślę, że warto wybrać odpowiedniego dystrybutora i dopasować taryfę do swojego trybu życia. Też korzystałem z usług firmy elektrum i jestem bardzo zadowolony. Dzięki temu mam odpowiedniego dostawcę energii.
- maryla
Nie jest to takie trudne jakby się mogło wydawać. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie szukać oszczędności. Na pewno warto zdecydowc się na odnawialne źródła energii. Nie jest prawdą, że taka inwestycja sporo kosztuje. Obecnie można bowiem pozyskać różnego typu dofinansowania, dzięki temu wkład własny jest naprawdę niewielki. Poza tym wydane na ten cel pieniądze naprawdę szybko się zwracają.
- Zuzia
A czy słyszeliście może kiedyś o takiej firmie jak Efektywniej z siedzibą we Wrocławiu? Z jej pełną ofertą możecie zapoznać się na stronie internetowej https://www.efektywniej.pl/. Jak widać firma ta wykonuje między innymi audyty energetyczne, ale może Wam też sporo doradzić w kwestii energii w Waszym domu. Tak więc zachęcam do kontaktu z tymi specjalistami